Heinäkuun lopulla

17.7  Vielä on kesää jäljellä .Tästä kannattaa nauttia. Musamuarilla oli tänään jännä päivä. Patti poistettiin käsivarresta. Kyllä mua jännitti, mut se oli turhaa,vaikka tiätysti sekin kuuluu asiaan. Hyvin sujui, ei menny,ku reilu pual tuntia, niin se oli poissa. Aikamamoinen mötikkä, ainaski 2 kertaa kanamunan kokonen. Helpotus on. Pahin kipukohta oli vaan se ,että pankkitili meni melkein tyhjäks. Eipähän pääse siellä alimmaiset setelit homehtuun ja uusia mahtuu! Onneks joka kuukausi tulee eläke.Tää päivä tuliki uhrattua tolle patille. Musamarssikin jäi väliin. Mutta ny musamuari menee maate. Huamenna toiset hommat

19.7. Huh, hellettä. Eile ehtoollaki lenkille vasta yheksän jälkeen ehtoolla, 3 kilsaa .Oli hyvä fiilis,polvivaivaakaan ei enää tunnuu olevan. Tänäpä oli kuuma kävely hautuumaalla , kukat piti kastella. Sitte rillattii  kanavartaat sunnuntain sapuskaks, jälkkärinä mustikkakiisseliä. Tänäki ehtoona aattelin pikku iltakävelyn tehä.

22.7  On  musamuarilla taas jääny muutama päivä väliin , ettei oo tullu kirjoteltua. Eipähän täs ny mittään erityistä oo tapahtunukkaa. Lenkit on jatkunu pävittäin, välillä inspistä, välillä ei . Eilen meni ihan hyvin yli kuus kilsaa tännään vaan vähä päälle kaks. koitan vaan sovittaa jokapäiväseen ohjelmaani lenkkeilyn musan kans. Maanantaina panin viestin  ihan extempore päätöksellä yhelle, joka kauppas mustikoita facessa. Lähettiin sit hakeen, mut likalle oli tullu vähä laskuvirhe, ei ollukkaan keriinny niitä siivoomaan luvattuun aikaan  mennessä. Rupes sitte selviittää niitä pihalla ja se oliki niin hirasta. Likka ehrotti, että antais molemmat ämpärit ja alennusta , jo mää perkaisin puolet itte.Mikäs siinä, me käytiin automaatilla ja otettiin mustikat. Joku toinen olis jo hermostunu ja sanonu, että pirä itte mustikkas :Kerrankos sitä ihminen erehtyy ja mull ei ollu mittään kiirettä Kaikenlaista jutusteltiin siinä , ihan mukava likka se oli. Eilen mää sit selvitin ne ja panin pakkaseen. Tänänpä sit tein mustikkapiirakan pullapohjalla, ei tullu hyvä näkönen, mut hyvälle maistuu. En ookkaan monneen kymmeneen vuateen semmosta piirakkaa tehny. Mölkyllä käyty maanantaina ja tännään , ole runsaasti osanottajia, neljä vaan kummallaki kerralla. vasurilla heittelin , en voittanu, mut en huanoinkaan ollu. Parina päivänä oon menny maate vasta puoli kaks ja ny tuntuuki olevan hönkä lopussa. Eilen nukuin tunnin päikkärit ja se antoi puhtia. Mulla tuntuu olevan unen aika iso unentarve, jo vajausta tulee, se tuntuu heti. Toisin oli nuarempana. Ny on kello vähä yli ykstoista ja just ny lähen sänkyyn ootteleen ,josko se Nukku-Matti tulis.

   23.7. Musamuarilla kauppapäivä. Sittarissa,kuten tavallisesti näin torstaisin. Ja sit tiätysti lenkki. Tällä kertaa Viljelystietä ja Kuonomäentietä Harjulanrantaan Musan kans tiätenki,kuten tavallista Ei mitään vahdikasta tällä kertaa,rauhallisesti vaan. 4kilsaa oli matkan pituus. Kiitollisena tästäki päivästä Musamuari siirtyy kohta Nukku-Matin luo:

   24.7 Eilen musamuarilla oli vähä niinku epäonnen päivä. Olin sauvalenkillä ja hukkasisin oikean korvan kuulolaitteen. Panin sen taskuun , kun kuuloke ei meinannu pysyä. mulla oli siä taskussa myäs hanskat. Aattelin . että ny voi mennä vähä mettäänki ,kun ei oo rollaattoria. Mukava , parin kilsan lenkki. Kun sitte tulin kotio, huamasin, että toista hanskaa ja kuulolaitetta ollukkaan taskussa`.Kyllä mua harmitti. Ja kun Sepiki alko mua morkkaan (vaikkakin aiheesta)  Se oli piste iin päällä  , mää tokasin, että kuulolaitteita saa rahalla, mut onneks muijas on tallella mua ei saa rahalla. Olihan se sitte hiljaa ja tarjoutu viemään autollaki, Että mää pääsen lähemmäs, ku lähin etsiin . No, ei löytyny edes hanskaa. Ja lenkkiä tuliki sit yli neljä kilsaa Mää päätin, etten tota ihmeemmin sure, sen saa uuren jos ei löyry. Vaikka vahinko olikin . Ja siinä asiassa viisastuin. kuulolaitteet jätän kotio, kun lenkille lähren , Yäunia ei toi juttu  hatannu

  25.7  Satanu ja paistanu vuarotellen. Tuli sentää semmonen väli, että lenkille saaatoin lähtee.Ettiin sitä kuulolaitetta taas. Ei löytyny. Hanska löyty kyllä. Sepi sano ,että mennään yhessä huamenna. Voihan olla, että on turhaa, mut sittepähän kaikki on tehty. Toivoo on aina. Tän päivän pelastus oli kaks pikkulikkaa, jotka moikkas ja rupes mun kans jutteleen. Pienestä se on musamuarin miäli hyvä.

26.7 Ompas musamuarille taas uni maistunu. Vessareissullkaan ei tarviinu käyrä, kun aamulla seittemältä. Tätä ei oo tapahtunu moneen vuateen. Vaikka eihän ne veskissä käynnit nii paljoo oon haitannu, kun oon nukatanu yleensä heti uurestaan. Lährettiin sit Sepin kans viälä katteleen, että näkyskö sitä kuululaitetta. Aika mahotonta Faceenki panin ilmotuksen , en suuresti toivvo apua siittäkää. En anna tän asian enempää mielialaani pilata. Sata neljäkymppiä jourun pulittaan tosta mokasta, mutta meneehän rahhaa turhempaankin . Ja paremmin vaan ton muistaa, ei samanlaista varmasti tapahru toista kertaa. Musalenkki jäi vällin, kilometri tuli hiljasta kävelyä ku sinne mettässä käytiin Muurinpohjalättyjä paistettiin ja syätiin mahan täyreltä. Semmosta vaan musamualla tänään. Tartteeki mennä ehtoolla ennen pualta yätä nukkuun, että jaksaa huamenna lähtee retkelle.    

    27.7 Musamuri heräs innokkaana tähän päivään. Yks pni mulle viästin, et vois metllinpaljastimella ettiä mun kuulolaitetta. En siitä paljoo odottanu, ja ja varmaan löytnykkään, ku ei oo mittään kuulunu, Täytyy vaan ruveta hoommaan uutta.  Mut tänään mulla oli ihan hiano päivä.Aamulla väsäsin kanasalaattia evääks ja sit lähettiin Hesaan . Ensteks Tilkkaa, ja tikit pois . Sit Kivinokkaan. Parkkipaikalla Ritun kans rehvit ja matka jatku Kivinokan kärkeen. Tänään en siis ollu musamuari ollenkaan. Kalamuari vaan. Luaja oli antanu upean sään ja täysin siamauksin nautin keäsestä merimaisemasta. Ja kalaki söi hyvie, ei vaan semmosia tullu , jokka ilsin ruuaksi ottanu. Liian piäniä ahvenia ja lahnan littanoita. Mutta ei si fiilistä haitannu. Ja nälkä meni mainiosti kanasalaatilla. Ritun pikkumökissä viälä nautittin ehtookahveet , enneku suunnistettin kohti Klaukkalaa ja tiputettii Ritu kyyristä Pasilassa. Kaikenkaikkiaan upea päivä. Ja kun ruakahalu kasvaa syäresssä, haaveilen viälä naisten kalapäivästä Kruunuhaan rannassa Ritun kans. Pual kummenen maissa vasta päästtiin kotio ja lyll sitten unonen maistui!

    31.7 Perjantai. Viimestä viärään, heinäkuuta meinaan. Täs on pari päivää hurahatanu, ettei Musamuari oo viittiny kirjotella. Ihmeitä ei oo tapahtunukkaa. Kivinokkareiisun jälkeen musamuari oli nii väsyny, ettei lenkki huvittanu. Mut sit taas oliki mukava panna musa päälle ja menoks. Eilen käytiin Lepsämässä Krannin maatilamyymälässä. Ostin siältä munia ja nisujauhoo ja kahveet juatiin, olipas herkullinen leivos! Sitte ehtoolla mentii Irjan mökille onkiin ruutanoita. Ne oli vaan niin himskatin piäniä, ettei tahtonu tarttua mun koukkuun, tars mennä uurestaan salakka ongella kokeileeen, sitä vauhtia pia ämpärillisen vetää, jos tommonen syänti on! Ramiki soitti ja kyseli piirikisoihi, mutta mää en ny taira lähtee. Vähä miäli kyl tekis ,Mut kun ongetki on ihan retuperällä ja olin asennoitunu , et kisoja ei oo. Mennään ny vaan Sepin kans omiin juttuihin ja katotaan, mitä tulevaisuus tua tullessaan. Päivä kerrallaan. Elämä on näinkin piänissä ympyröissä ihan jees. Musamuari on ihan ilonen ja hyvällä miälellä. Ny ostaan viikokon sapuskakamat. Rupesin  tekeen nisua niistä Krannin jauhoista Ne levis ku elanto mut maku hyvä . Pittää ens kerralla yrittää vaivata enenpi ja ehkä enempi jauhojaki. 3,4 kilsaa oli tän päivän musalenkki Saunas kävin ehtoolla pitkästä aikaa ja saunan jölkeen maistu musamuarin paheet Kivikylän huilun tuhti ja Karhu. Pullaa kahveen kans. 

.4.8  No. nii. ompa tässä meinannu kirjottelu unohtua. Ihmeitä ei oo tapahtunukkaa. Lenkit on marssittu joka päivä, ja pelipaikallekki eilen tallustelin . Tänään sitte  käytiin hakemassa Hyvinkäältä mun uus kuulolaite. Pirskatti .ku ei meinattu ensteks löytää koko firmaa, ku en muistanut ees nimee, Onneks oltiin ajoissa ja löytyhä se sitte. Mun piti vähä shoppailla prismassa , mutta toivotonta, se on muarille liian iso mesta. Ekat maskit mää ostin, oli siältäki mekein loppu. kun ihmiset oli hamstrannu, ku on uhattu antaa maskisuasitus. Mul on ny viis ja yhen mää tartten , jos ens viikolla lähen bussilla Hesaan. Ny kohtapualiin musamuari lähtee kohtapualiin lenkille, mut kuulolaitteet jätän kotio!

    7.8 Eilen oli Musamuaririlla retkipäivä . Sitä viätettiin Porkkalassa mm. kalastuksen merkeissä. Kyllä hyvä synti oli. olivat vaan niin onnettoman piäniä, ei saatu pannuun pantavaa. mutta silti ihan hiano päiva, komiat maisemat ja nätti ilma, eikä liian kuumakaan.Kyllä mää taas tykkäsin. Kaks pikkukundian 8 v , tuli jutteleen, kun me ongittiin. Toinen oli supisuamalainen pellavapää ja toinen  taas tummahipiäinen. Me ollaan ystäviä, sano se pellavapää, ootteks tekin - Ollaan- Sittehän te voisitte mennä namisiin - Me ollaan jo naimisissa - Ai jaa. kuinka kauan te ootte ollu naimisissa? - Melkein 30 vuatta - Me ei olla x sillon viälä synnyttykää, Jne. Kyllä oli kivaa seuraa, kunnes isäpappa tuli hakeen poikia pois , häirittee muka kaloja Kattia kans , ei ne mittää härinny! no nöhtiin me ne pojat viälä monta kertaa ja moikat sanottii, ku erottiin . Kyl mää olin väsyny mutta onnellinen reissun jälkeen, Ei tarvinnu kauvaa Nukku-Mattia ootella. Lenkki jäi sitten väliin eile, mutta tänään kyllä lähen. On ollu semmonen väsyny olo viälä tänäänkin,enkä oo paljo mittän tehny, kauppa-asiat hoirettii ja munakasta tein ruuaksi. 

   12.8 On taas joku päivä menny. Lenkit on tehty, paitsi yks päivä jä väliin ,päivällä satoi, illalla sauna. Maanantaina pelipaikallae kävelin ja eilen kävelin Hesassa ainakin 6-7 km . hyvin meni bussimatka. Lipun maksukin sujui kännykällä. Aamulla vaan ,kun pakkailin kamoja, tuli vähä hässäkkää, ku en löytäny pankkikorttiani mistään. Käytiin Aleps.aki kysymässä. Kaken varalta kuletin kortin ja uus on tulossa. Tosin löy tyhän se kortti myähemmin ison kassin pohjalta, oli vissiin tippunu sinne pikkulaukusta. Ritun kans oli treffit ja aika ajallaan tavattiin Kaisaniämen lippakiskan luana. Lähettiin sit Kruunuhaan rantaan, siihen mun viimevuatiseen ahvenpaikkaan. Se oliki ny ihan mahotonta, vesi oli nii alhaalla, ei tullu ,kun pikkusinttejä. Tartte yrittää ens vuonna alkukesästä uurestaan Kaveltiin rantaa pitkin ain Kaisaniemen pualelle saakka Sillä täällä kokeillen .Lopupäässä oli laituri, josta sain isomman ahvenen, mut vain yhen. Nälkäki jo alko olla ja Laituriilla otettiin salaatit esiin ja mää huamasin ,et ei ollukkaa lusikoita! Ei hättää . Desifioiduin sormin naposteltiin salaattiia ja patogin palasia. Auttoi nälkään ja terveellistäki oli! Yks iskä tuli Aukusti poikansa (n.5v)  kans onkiin sinne, niitten kans synty piäni kiva juttuhetki. Aukusti oli kova kalamiähen alku. On torstaina kisat ja ne kuulemma harjotteli. Me lähettiin Ritun kans käveleen kohti Pasilaa. Hianoja taloja ja maisemia ihailtiin . Kerran siällä puiston penkillä istuttiin Alppilassa. Ihailtiin vesilmmikkoo ja suihkulährettä. Matka jatkui Lintsin ohi talsittiin, siä oli täys meno päällä. Kun sit päästiin Pasilaan ,soitin ukolle, sovittii, et katotaan Salkkarit ja sit se tulee hakeen . Jäi vajaaks informaatio, mää oletin, et se tulee sisään ja se oottiki mua ulkona. Ja ku ovikello soi , oven takana äkänen äijä ,mulle tuli äkkilähtö! Siinä sitte oli autossa semmonen vähä kiihkeemmän pualeinen perheneuvottelu, joka laantu kotio kun päästiin. Kyllähän me kaikki joskus ollaan pahalla päällä, ja menee yli, ettei pysty itteeensä hillitteen. Taisipa auttaa, ku mää Sepille sanoin, että meistä kukaan ole täyrellinen , en minä ,mutta et sinäkään. Joka tapauksessa me tarvitaan toisiamme,  Kaikenkaikkiaan hiano päivä, otanpa uusiks joku päivä, mut jos omin neuvoin meen niin samoin takasikkin tuun! Tästä Se taas elämä jatkuu ja on hauskaa. Musamuari en ollu eilen ,mut tänään taas, iltalenkillä ainkin!