ELÄMÅ JATKUU 4

Taas tämä blogi vähän tökkii. Kirjoitin eilen , mutta ei tallentunut. Tuli sivu täyteen .Aloitampa uuden

  17.8 Lauantai oli musamuarilla ihan erityinen päivä. Oli nähkääs lettukestit. Ehtoolla kuuren aikaan Mikko ja kolme ilpoista tyttöö tuli Lättyjä syämään. Anne-äite oli kippee ja jäi kotio. Mutta meillä oli kivaa. Hyvin maistu lätyt lisäkkeineen kaikille.Ja sehän se olikin pääasia. Ihania Mikon ja Annen tytöt. Niin isoja neitejä, mutta lapsia viälä, onneks. Välillä pelasivat mölkkyä ja sit siinä meni 4 elefanttia , musamuari perimmäisenä. Oli se kivaa! Annelle lähetin lettumaistiaiset Mun piti lähtee viälä kekkerien jälkeen lenkille, mutkun telkkarista tuli Jukka Kuappamäen konsertti, en mää sitte malttanukkaa. Mut eilen ehtoona teinkin sitte kunnon lenkin 4-5 kilsaa ja syrjälänmäenki tulin vauhrilla reippaan musan tahrissa Oli ihan mahatava fiilis . Muuten oonollu tänään hissunkissun, Pelaamaan lähretään ja joskus myähemmällä lenkille. En viitti ny lähtee pelipaikalle käveleen ,on sen verran kuuma. 

20.8 torstai    Mukavasti menny musamuarin päivät. Ilmoja on piisannu, helteitä meinaan. Kotihommien lisäks mölkyt ja lenkit musan kera. Tiistai etoona lähi viiren maissa lenkille ja innostuin meneen Tornimäen huipulle, Pääsin siinne, mut tais olla muarille melkein liikaa. Jalas rupes tuntuun puutumista ja voimat oli loppu. Otin sualaa lääkkeeks ja se rupes oksettaan. Sitte makasin siinä penkillä kintut pystyssä vähän aikaa ja se autto . Oli vähä liian kuuma. Join kyllä monta kertaa. Aias tulo oli helpompaa, oli varjoisempi tie. 4,5 kilsaa on se reitti ja tästä sinne n.0,5 km. Kyllä mää sen viälä toistekkin meen, kuhan on vähä viileempää. Eilen oltiin asioilla keskustassa, Sepi kävi lekurissa. Mää menin Nitron kansjTokmannille ja treffattin sit Viirissä . Siinä oli eilisen lenkki. sit viä mentiin pelaamaan ja käytiin hautuumaalla. Olis luullu ,että nukuttaa, mut kuinka ollakkaan ei se uni tullu ku kolmen maissa,Seppoki heräs ja kahren aikaan vielä hyvä tovi rupateltiin. Mut aamulla koisasin sit yheksään. Tänään olen viättäny monta tuntia täs koneella .tein juttua tonne Eläkeläinen-lehteen tästä, mitä korona on mulle vaikuttanu,Saa sit nährä, julkaseeks ne sitä. Ny en oole onnistunu lataamaa kuvia tähä blokiin, kännykällä oon yrittäny ,ku ne kuvat on siinä ,mut ei oo menny Ehtoolla kipasen tekeen lenkkini kaheksan maissa, kun kahvee on juatu,Siitehän on jo maate menon aika ja eiköhön se unonenkin tänä ehtoona vähä nopsakammim tuu

23.8 sunnuntai. Perjantaina musamuari sai vähä hualenaihetta. Pikkuhiljaa sitä on tullu pohdittua ja ja totean vaan, että on otettava vastaaan ,mitä tuleman pitää. Onneks on ystäviä joitten kans voi näitä tuntemuksia jakaa ja ne tsempit ja rohkaisut auttaa jaksamaan. Millanen ratkaisu sit ongelmaan tuleekin, on opittava vaan elämään sen huonommankin ratkaisun kans.. Eilen kävin saunassa,kuten yleensä lauantaina. Sitä ennen kävin tiätysti lenkillä. Ja hyvin nukuin yöllä, en päästänut huoliani ajatuksiini. Tännän tein yli viiden kilsan päivälenkin. Menin Kuonomäentiätä ja poikkesin ortdoksikirkon pihalla.Sinne oli porttikin auki ja auto oli pihassa,ketään ei näkyny kumminkaan.Siellä vähän aikaa hiljennyin ja panin soimaan Pyhäaamun rauhan, vaikka ei aamu ollukkaan. Mut se sopi siihen fiilikseen ,Vähä aikaa kuuntelin tuulen huminaa ja kaukaa kuului liikenteen ääniä. Tekee hyvää joskus hiljentyä. Sit lährin jatkaan matkaa ja Kuanomäentiällä panin polkan soimaan. Loppumatka menee aina hittaammin, kun tuppaa toi oikee jalka puutua ja tarttee istuakkin usseimmin .Onneks on toi rollaattori, se on hyvä tuki, kun jallaat vähä huanommin toimii. Liikkuun pääsee kumminkin omin voimin  Syätiin sit kultsun kans Kokkikartanom pinaattisopat ja jätskiä Ehtoon otin levon kannalta , sepi viälä jotain puuhaili pihalla. Ny mää meen kohta nukkuun, kelloki on jo kohta 24. Saa sitte nährä. mitä huaminen päivä tua tullessaan.

24.4 Musamuarin maanantai on menny ihan mukavasti. Lenkit tehty eilen ja tänään . Eilen olin iltamyähällä ja panin otsalampusta valon roollaattoriin Hyvin toimi ja Ku voälä oli hejastin liivi, niin kyl mää olin ainakin näkyvä, vaikka oli pimeekin. Toi jalan puutuminen vähä haittaa ,pittää usein istua, muuten sujuu hyvin. Mutta vanhuusha ei tuu yksin ja näillä mennään, mitä meillä on.Ja pärjätään!

  27,8 to Päivät menny ihan mukavasti, musamuarin hualenaihekin kääntyi parhain päin. Asioilla on tapana järjestyä. Eilen oli peipäivä Perttulassa, ja oli niin huano yleisömenstys , et päätettiin lopettaa tältä kesältä. Saa ny sitte nähä, viäläkö maanantaipeli jatkuu.  Illalla kävin 4 km lenkillä. Tänään oliki sit oikein  menopäivä, Kello yheksän jälkeen lähin marssiin johtokunnan kokoukseen. Aika vaisua, kun viäläki on niin monta juttua peruttu ja kerhon tulevaisuus näyttää niin epävarmalta. Mut ainahan on toiveita paremmasta, jos vaikka se koronaki jossain vaiheessa häpyis. Kerho alkaa ainaki ens viikolla. Sepi tuli sit hakeen kokouksesta ja  sitte vaan kamat kasaan ja menoks. Hamarissa oltiin kahren maissa, onkiminen meni niinku tähänkii asti tänä kesänä.Pikkusinttejä vaan ja ainoastaa vaa kaks hyvän kokosta ahventa, en viitti niitäkään ottaa. Sittarin kalatiski on paljo parempi kalapaikka nykyään. Mutta mitäs tosta, nautinto on olla välillä vähä kotoo pois, kun ny pitempiäkään reissuja ei oikein uskalla viälä tehä . Ja meri ssatiin ihailla taas. maisemia Välillä syätiin hampparit ja cokikset, leikittiin, et me ollaan nuaria. Yheksältä illalla oltiin vasta kotona,Ja kyllä ny väsyttää, nukun aamulla varmaan kymmeneen, ku ei oo kiire mihkään

  SYYSKUU 1.9 On se välillä tyälästä tää kirjottaminen. äsken kirjotin jo pitkän pätkän ja kaikki meni pois. tarttee ruveta tallentaan välillä. Musamuarin päivät om meny ihan sutjakkaasti . Parit lenkit kuittasin kauppareisuilla, kun piti ostaa kattila, kun tehtiin omppusosetta, Saatiin taas kaverilta omppuja. ja sitte loppu viälä rasiat ja niitäki kävin hakemassa, Parina päivänä oli tota omppuhommaa, olen niin ilonen, kun Sepi on siinä mukana ja tehrään yhressä. Eilen käytiin Mäntsälässä, ku Sepillä oli jalkahoito. Mää siilä aikaa köpöttelin kepin kans pitkin Mäntsälän keskustaa. On vähä kurja, kun toi jalka puutuu ja se haittaa mun lenkkeilyä. Ehtoolla mun piti ottaa tuutti pakksesta, mut kauhukseni huamasin , et siä onkin kaikki sulanu. muavikassillinen kamaa meni roskikseen,En tajuu, mikä oli syynä, mut aamulla, kun käynnistin sen uurestaan se toimi taas  Tänään käytiin klrkolla. Piti viärä tonne A katsastukseen Sepon paperit ajokorttia varten, mut se konttori onkin tiistaisin kii Siis turha reissu. Huamenna sit uurestaan. Tästä vaan opimme, että kaikki on varmistettava netistä. Ehtoolla lähin taas lenkille., vähän apea oli miäli, ku aattelin, että tartteeks mun lopettaa noi lenkit. Ja mitäs mää sitte? Ryhmäjumppaan ja kuntosalillekaan en uskalla. Pitääkö alkaa sohvaperunaks taas! No tänään meni joka tapauksessa melkein 4 kilsaa . Ja huamenna meinaan yrittää mennä kerhoon kävellen. Päivä kerrallaan. Joka tapauksessa muari on muari ja musa jatkuu..

 3.9 To Eiile oltiin kerhossa. menin kävellen. Vuoden synttärisankarit kukitettiin Ja kakkukahveet jautiin. Eipä noita sankareita paikalla ollu kun 4 , Sepi kans mukana. Kirkolla lähettiin käymään pantiin Sepin ajokorttihakemus. Tänä aamuna Sepolla piti olla lapra, mutta eipäs olukkaan. Ei ollu lähetettä, vaikka se ajokorttilääkäri niin oli sanonu. Määräs mokoma Sepon geriatrille pualen vuaren päästä, mun miälestä se lekuri itte tarttis geriatria. no, vitsi, vitsi ,sattuuhan sitä ja ihmisiähän ne lääkärikki on.  Tää päivä meniki sitte ihan lorvikatarria potiessa.En viittiny torstaikerhoon mennä ,enkä kävelyllekkää. Aattelin ihan, et jos tolle kintulle tekkee hyvvää vähä huilata.Vähä pyykkiä manklasin ja kaalilaatikkoo tein . Ja tuli sitä syätyä vähä liikaa, ku niin hyväälle maistu. Ja sitte mää hain varastosta selkäjumppalaitteen, joka me on joskus muinoin tilattu Twinsistä, Sepi sitä jonkin aikaa käytteliki, mut sit se unuhtu vuasiks tonne varastoon . Tos katteltiin teeveetä ja kohta on taas aika painua pehkuihin , että jaksaa taas huamenna.

6.9 Su On vähän ankeeta, kun kävely ei suju hyvi. Olen pieniä lenkkejä tehny, mutta tunnottomuus haittaa ja kun pari km kävelen, tuntuu, et koipi painais ainaski 10 kg. Eilen oltiin valokuituesittelyssä Syrjälässä. Tuntuhan se ihan houkuttavalta, mut jäitä hattuun viälä. Jos ny tässä olis muitaki , jokka sen ottaa, niin katotaan sitte. Näilläki kun viälä pärjää. Mut tv ehkä toimis paremmin. Tän päivän oon ihan vaan lorvaillu. Ei oo huvittanu lenkille lähtö.. Ja sitäpaitti on aika lailla satanukki. Katotaan sit huamenna mitä tehrään. Lääkärille aattelin ajan tilata, jos vaivaani avun saisin ja lenkkihalu taas palais. Mutta yks asia on varmaa, vaikka se musamarssi vähemmälle jääkin,musa ja muari pysyy!

  8.9 Ti Musamuarilla menee ihan hyvin ,vaikka lenkkeily on tauolla. Saatiin taas omenia ja tehtiin 10 rasiaa sosetta pakkaseen eilen. Tänään mulla oli hiaronta pitkästä aikaa ja hyvältä tuntuu. Jippii , ny Musamuarista tulee KANSIKUVATYTTÖ ,!!!!! Sain  sähköpostia , että jutustani tuon tehty kansikuvajuttu. En olis ikinä tommosta uskonu. Lääkäri sitte soitti ja anto vastaanottoajan huamiseks. Ihanaa! Hyvällä miälellä voin taas kohtapualeen mennä nukkuun.

   9.9 Ke Lääkärillä kävin, ei ole vakavaa toi mun jalka oire. Kävelemistä suositteli edelleen. Vernpaine koholla, mittailua viikko ja labrat, sitte lääkäri soittaa. Kerhossa oltiin.                         10.9 To Vähä lyhyeks jäi yöuni neljältä ku hräsin, sit en enää unta saanu. Tännään se sit oli lehessä se mun juttu. Kansikuvan lisäks koko sivun  juttu, kuva oli laitettu niin isoks, Kyllä oon hiukan ymmällä, ja nöyrästi kiitollinen Eläkeläinen-lehrelle.! Sain itteki uutta potkua ja menohalua. Reippaana tyttönä lähin sitte marssiin kerhoon Jätkän humpan tahrissa , Väillillä piäni istahrus Syrjäläntiän penkillä. Askeleet loppumatkassa oli aika horjuvia, Mutta Nitron tukemana se oikeeki koipi tuli mukana. Periile tulin sitte Jope Ruonansuun enkelien seurassa. Mukavaa oli käyr torstaikerhossaki. Ei meiitiä ollu ,ku 14 henkee, korona karsii porukkaa.Mutta mää oikein tykkäsi siittä tualijumpasta, sen takia mää oikeestaan sinne meninkin. Arvalla sain litran pualukoita. Meinaan tehä huamenna vispipuuroon kun on kauppapäivä , ostan mannaryyniä.Ny mää kyllä meen nukkuun, jos se uni sattus tuleen.Ihana päivä on ollu!            

   13.9 su Mitäpä Musamuarille ny kuuluu. No , hyvää ja vähemmän hyvää. Verenpaine nousussa ja hermopinne kiusaaa kinttua. Mutta eipäs masennuta. Paine hoituu, kun lääkitys saaraan kondikseen. Pinne pysyy, mut sen kans pärjää, ku ottaa hiukan löysemmin. Sopivan pituset matkat vaan . Tänään kävin piänellä sauvalenkillä ja meinaan vielä Nitrooki lähtee ulkoiluttaa.Vähä pitemmästi, ku voi istuaki. Oon täs vähä leipunukki ,toissapäivänä tein omenapiirakan ja eilen homejuustopiirakan . Pitäs noita pihahommiaki alottaa, keinu ja kesäkukkaset pois, Se on syksy ny. Satanu on aika paljo. Tännään paistaa aurinko. Iso juttu tällä viikolla oli ,kun Eläkeläinen-lehti tuli ja mää näin oman pärstäni kannessa ja juttuni sai kokonaisen sivun! En mää olis tollasta ikinä uskonu. Olen hyvin iloinen, mutta en taho asiaa mitenkään kerskailla, pois se minusta! Päinvastoin  olin vaan ihmeiissäni , liikuttunu ja nöyrästi kiitollinen. Toivottavasti joku saa jutustani kipinän liikuntaan, Se olis hyvä . Tää elämä on kaikenkaikkiaan ihan OK

 17.9